Hoppa till innehållet
Utbildning Nord tecknat samarbetsöverenskommelse med Polisen
13. oktober. 2017

Utbildning Nord tecknat samarbetsöverenskommelse med Polisen

- Vi upplever att droganvändning bland studerande ökat under det senaste året.  Vi kan inte acceptera det här utan gör allt det vi kan för att nå målet en drogfri skola. För att ytterligare förbättra vårt arbete har vi tecknat en samarbetsöverenskommelse med Polisen, förklarar Leif Lahti direktör för Utbildning Nord.

Utvecklat samarbete med Polisen 

Utbildning Nord arbetar aktivt för en drogfri skola och haft redan tidigare ett samarbete med Polisen med bland annat informationsutbyte. Nu ska samarbete med Polisen utvecklas ytterligare. Leif Lahti förklarar delar av innehållet i samarbetsöverenskommelsen så här:

- Vi kommer att ha personalutbildning som Polisen håller i för att förbättra kunskapen om bland annat drogkännetecken. Personalutbildningen som genomförs i små grupper har vi redan kommit igång med och det kommer att fortsatta tills alla har fått utbildning. I förbyggande syfte kommer polisen också att vara mer synlig hos oss såväl dag- som kvällstid och vi kommer att kunna få hjälp av t.ex. droghundar.

Trygg utbildningsmiljö

Under året utbildar sig ca 400-500 studerande på Utbildning Nord.

- Det är givetvis ett tvärsnitt av befolkningen och där det bland dem säkert finns personer som har bekymmer med drogberoende och inte är redo att gå en yrkesutbildning. Det är inte bra varken för den studerande eller Utbildning Nord. Även om antalet personer inte är många finns det risk att droganvändningen sprids. En trygg arbets- och utbildningsmiljö är en rättighet och det finns inget annat än noll-tolerans från vår sida, avslutar Leif Lahti.

Den nu tecknade överenskommelsen kommer att utvärderas i juni 2018 och då görs även en planering för resten av 2018. 



Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago