Hoppa till innehållet
20. maj. 2016

Vilka kompetenser kommer att behövas i norr?

En del svar på den frågan hoppas arrangörerna att seminariet, ”NorPå project seminar -  about the need for vocational training in northern Scandinavia” som hålls i veckan  25-26 maj, ska kunna ge svar på. 

Bland annat kommer resultatet från en enkätundersökning, och som alla företag med fler än fem anställda i Nordland, Troms, Finnmark, Västerbotten, Norrbotten, Pohjois-Pohjanmaa och Lappi fått möjlighet att svara på, att redovisas under första seminariedagen.

 - Undersökningen har vi arbetat fram tillsammans med Forskningsparken i Narvik som i sin tur har anlitat TSN Gallup för genomförandet. Syftet med undersökningen har varit att kartlägga företagens anställningsbehov, kompetenskrav och lärlings/praktikplatser för de närmaste åren, fram till 2020. Vi har också frågat om de kan tänka sig att anställa arbetskraft från ett annat land, förklarar Iiris Matela på Utbildning Nord i Övertorneå, projektledare för NorPå projektet.

 - Projektets huvudsakliga mål är att underlätta den kvalificerade arbetskraftens rörlighet på Nordkalotten. Vi hoppas att resultaten ska visa om det finns problemområden och vad det i så fall rör sig om.

Under seminariedagarna kommer även bl.a Statoil och LKAB presentera framtida investeringar och behov av kompetens.

Datum: 25-26 maj 2016
Plats: Utbildning Nord, skolvägen 12 i Övertorneå.
Lokal: Huvudbyggnad - Kalottgården, lokal Levi.
Programmet här intill som PDF.



Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago