Hoppa till innehållet
Jenny Lund

Det finns många lediga tjänster ute så jag är optimistisk att jag kommer att hitta ett intressant jobb när jag blir färdig.

Jenny Lund, Luleå
Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Ser ljust på framtiden

 

Namn: Jenny Lund
Kommer från: Luleå, Sverige
Född (årtal): 1985
Studerar: Till undersköterska

 

Varför sökte du den här utbildningen?

Jag vill jobba inom vård och omsorg och behöver få formell kompetens för att ha chansen att få ett fast jobb. Jag fick tips om utbildningen av arbetsförmedlingen. Anledningen till att jag sökte till Utbildning Nord var att man här får en individuell utbildningsplan och det är bra.

Vad gjorde du innan?

Jag har arbetat inom äldrevården i Luleå cirka två år. Innan det har jag bl.a arbetat i butik och som lokalvårdare. Jag har även studerat på Sunderby Folkhögskola.

Hur tycker du det är att gå undersköterskeutbildningen?

Bra eftersom jag här har en individuell utbildningsplan som jag följer.  Just nu ser jag fram emot en fyra veckor lång praktik. Den ska jag göra på ett gruppboende i Luleå för personer med olika former av funktionsnedsättningar.  Det blir intressant att arbeta i ett boende med yngre personer. Hittills har jag bara erfarenhet av äldreomsorg. Senare i år hoppas jag att det har löst sig, så att jag kan göra sjukvårdspraktik på Sunderby sjukhus eller någon vårdcentral.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag vill arbeta inom vård och omsorg men jag vet inte exakt med vad ännu. Hittills har jag bara erfarenhet av äldreomsorg. Arbetsmarknaden inom vård och omsorg är god. Det finns många lediga tjänster ute så jag är optimistisk att jag kommer att hitta ett intressant jobb när jag blir färdig.

Vad gör du på fritiden?

När jag är i Övertorneå blir det en hel del att vara utomhus. Här är ju naturen in på knuten. I höstas plockade jag t.ex. bär och fiskade. Nu under vintern tränar jag kondition och styrka och jag simmar mycket. Hem till Luleå åker jag en gång per månad. Jag är väldigt aktiv i föreningslivet i Luleå.  Jag är t.ex. sedan cirka åtta år med i Röda Korsets första hjälpen grupp och jag är publikvärd för Luleå Hockey. Jag är också engagerad i Luleå Internationella kör.  Jag har sjungit även här i Övertorneå i en kör, men har lagt det på hyllan pga. studierna.

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Blir Övertorneåbo efter avslutad utbildning
Direkt efter examen från undersköterskeutbildningen på Utbildning Nord, den 9 augusti, börjar Stefan Sandberg-Lauri från Älvsbyn sitt jobb som...
Workshop i timring - ett sätt att upprätthålla traditioner
Projekt Rajaton-Gränslöst anordnade en workshop i traditionell timring tillsammans med Utbildning Nord i Hedenäset. Yrkeslärarna  Mika Krunniniva,...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago