Hoppa till innehållet
Godkänd av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN)
14. september. 2017

Godkänd av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN)

Igår, onsdag 13 september, genomförde BYN ett kvalitetsäkringsbesök i Hedenäset. Syftet med BYN:s kvalitetskontroller är att studerande som går en utbildning hos någon av BYN:s godkända utbildningsgivare ska få en likvärdig och kvalitativt bra utbildning. Och studerande på våra olika byggtekniska yrken kan känna sig trygga. Utbildningarna fyller alla de krav som BYN ställer på en godkänd utbildningsgivare.

BYN kvalitetsarbete består av flera delar. Utbildningsgivaren ska bland annat genomföra årliga egenkontroller som man mot begäran ska kunna visa upp och studerande ska ges möjlighet att genomföra en elevenkät i slutet av sin utbildning. BYN gör även kvalitetssäkringsbesök på plats där man bland annat tittar på hur väl resultatet från egenkontrollen stämmer överens med verkligheten, och det var ett sådant besök som genomfördes i Hedenäset igår och pågick under hela dagen.

Stämmer med verkligheten

Och vi kan sträcka på oss. Vid uppsummering fick Pilvi Ryökkynen som är utbildningschef för de byggtekniska yrkena motta mycket beröm för hur utbildningarna genomförs.

- Jag fick höra att resultatet från egenkontrollen inte alltid stämmer med verkligheten men det gjorde det hos oss. Vi fick t.ex. mycket beröm för våra fina utbildningsmiljöer med utrustning och resurser och det är välorganiserat med kursråd, branschråd och studerandeenkäter.

- Jag är stolt över mina medarbetare som gör ett fantastiskt jobb och nu fick de beröm för det från branschens företrädare, BYN. Det ger energi till fortsatt utveckling, summerar Pilvi Ryökkynen BYN besöket.

Även givande för BYN

Förutom själva kvalitetsäkringsbesöket hade BYN lagt in önskemål om att få höra mer om trenationssamarbetet inom yrkesutbildningsområdet. Med stort visat intresse fick BYN kunskap om både likheter och olikheter mellan Norge, Sverige och Finland.

- För oss som är ISO certifierade sedan år 2000 och nyligen omcertifierat oss mot den nya standarden 9001-2015, för övrigt en av få i landet som gjort den resan så här långt, är det viktigt att få återkoppling av branschens företrädare. Vi jobbar med ständiga förbättringar och det är mycket tillfredställande att veta, att vi har kvalitativt bra utbildningar inom byggteknik och att vi fortsatt är en godkänd utbildningsgivare. Det betyder att våra studerande kan känna sig trygga att det är en bra utbildning och arbetsgivare som anställer någon av våra studerande vet att utbildningen följer de krav som BYN ställer, säger Leif Lahti direktör för Utbildning Nord avslutningsvis.

Bild ovan: Från vänster i bild: Tore Brännström yrkeslärare Utbildning Nord, Magnus Nordin BYN:s kansli, Susanne Friberg BYN Region Norra Norrland, Pilvi Ryökkynen utbildningschef för byggteknik på Utbildning Nord och Carina Sköld BYN:s kansli.  Vid besöket deltog även Joakim Lindholm ordförande i BYN Norrbotten.

 



Flere nyheter

Utdanning Nord markerer den internasjonale lykkedagen den 20. mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommune har gjennom en tid gjennomført et pilotprosjekt for å forbedre trivselen blant sine innbyggere. En del av dette prosjektet...

Klar med ny direktør for Utdanning Nord

15. januar. 2024
Styret for stiftelsen Utdanning Nordkalotten, også kjent som Utdanning Nord i dagligtale, har utnevnt en ny direktør for perioden fra 1. juli 2024...

NY AVTALE UNDERSKREVET FOR UTBILDNING NORD

17. november. 2023
Denne uken undertegnet landene en avtale om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (daglig omtalt som Utbildning Nord), aktivitet for de kommende fire...

Skolen

Utdanning Nord ligger i en av landets mest ekspansive regioner, og det gjenspeiles også på skolen.

Her hersker det en tro på fremtiden og en positiv innstilling.

Les mer

Studer med oss

Som student ved Utdanning Nord kommer du til et vennskapelig og ydmykt miljø der du vil få livslang læring hver eneste dag.

Les mer

Boforholdene

Alle studenter som kommer fra andre steder og land, er garantert bolig gjennom Utdanning Nord.

Les mer om våre boforholdene

Nyheter

Klar med ny direktør for Utdanning Nord
Styret for stiftelsen Utdanning Nordkalotten, også kjent som Utdanning Nord i dagligtale, har utnevnt en ny direktør for perioden fra 1. juli 2024...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago