Hoppa till innehållet
Specialdesignad utbildning för att lösa rekryteringsbehov
27. june. 2017

Specialdesignad utbildning för att lösa rekryteringsbehov

Part AB i Kalix och Isolamin i Överkalix har drag under galoscherna så till den milda grad att man har svårt att hitta arbetskraft med rätt kompetens. Därför har Utbildning Nord i samarbete med Part Group och Arbetsförmedlingen tagit fram en specialdesignad utbildning som är anpassad till PART AB och Isolamins behov.

Utbildningen som genomförs i Övertorneå (VVS) och Hedenäset (golv/plattsättning) är innehållsligt anpassad med utbildningsmoduler inom VVS och plattsättning för att kunna utföra arbetsmoment som förekommer vid tillverkning av prefabricerade badrum. Rikttiden är ca 22 veckor men även utbildningstiden är flexibel beroende på tidigare kunskaper och hälften av tiden utgörs av praktik antingen i Kalix eller Överkalix.

 - Till den specialdesignade utbildningen kan man söka genom arbetsförmedlingen. Vi tar in fem åt gången till VVS i Övertorneå och samma för platssättningsdelen i Hedenäset berättar, Pilvi Ryökkynen, utbildningschef för byggyrkena i Hedenäset och Alf Töyrä som är ansvarig för VVS delen i utbildningssamarbetet.

Bild ovan: Pilvi Ryökkynen och Alf Töyrä, utbildningscehfer för bygg- respektive teknik och industriutbildningarna på Utbildning Nord.

 



more_news

No news at the moment.


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago