Hoppa till innehållet
20. may. 2016

Vilka kompetenser kommer att behövas i norr?

En del svar på den frågan hoppas arrangörerna att seminariet, ”NorPå project seminar -  about the need for vocational training in northern Scandinavia” som hålls i veckan  25-26 maj, ska kunna ge svar på. 

Bland annat kommer resultatet från en enkätundersökning, och som alla företag med fler än fem anställda i Nordland, Troms, Finnmark, Västerbotten, Norrbotten, Pohjois-Pohjanmaa och Lappi fått möjlighet att svara på, att redovisas under första seminariedagen.

 - Undersökningen har vi arbetat fram tillsammans med Forskningsparken i Narvik som i sin tur har anlitat TSN Gallup för genomförandet. Syftet med undersökningen har varit att kartlägga företagens anställningsbehov, kompetenskrav och lärlings/praktikplatser för de närmaste åren, fram till 2020. Vi har också frågat om de kan tänka sig att anställa arbetskraft från ett annat land, förklarar Iiris Matela på Utbildning Nord i Övertorneå, projektledare för NorPå projektet.

 - Projektets huvudsakliga mål är att underlätta den kvalificerade arbetskraftens rörlighet på Nordkalotten. Vi hoppas att resultaten ska visa om det finns problemområden och vad det i så fall rör sig om.

Under seminariedagarna kommer även bl.a Statoil och LKAB presentera framtida investeringar och behov av kompetens.

Datum: 25-26 maj 2016
Plats: Utbildning Nord, skolvägen 12 i Övertorneå.
Lokal: Huvudbyggnad - Kalottgården, lokal Levi.
Programmet här intill som PDF.



more_news

No news at the moment.


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago