Hoppa till innehållet
8. february. 2016

Satsar på att bredda sin kompetens

Karl Karlsson är inte oerfaren när det kommer till plåtslageri. Tidigare arbetade han för en mindre industrifirma som bland annat gjorde jobb åt Boliden Rönnskär i Skellefteå, och där han bland annat jobbade med isoleringsplåtslageri. Sen blev det en dipp på arbetsmarknaden och företaget där han jobbade fick säga upp folk. Därför satsar han nu på att fortbilda sig.

Läs hela reportaget här>>

Hos oss finns två vägar till plåtslagaryrket

Är du ung, kan du välja Bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet. I åk 2 väljer du inriktning mot plåtslageri. 

Är du inskriven på arbetsförmedlingen kan du söka dig till oss genom arbetsförmedlingen. Det är arbetsförmedlingen som beslutar om du kan få en arbetsmarknadsutbildning. Utbildningslängden är individuell och beror bland annat på vad du gjort tidigare och individuella önskemål.

Relaterad information
Plåtslagarbranschen ser mycket ljus ut. Både branschorganisationerna och arbetsförmedlingens prognoser pekar entydigt på att jobbmöjligheterna är stora såväl på kort som lång sikt. Till exempel byggnadsplåtslagare är det stor brist på i hela landet. Läs gärna vår nyhetsartikel "Du är en vinnare" som även länkar till arbetsförmedlingens senaste prognos "Var finns jobben?"

Vill du veta mer om hur arbetsmarknaden ser ut där du bor använd Yrkeskompassen

 



more_news

No news at the moment.


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago