Hoppa till innehållet
  • Byggnadsmålare
  • Byggnadsmålare
  • Byggnadsmålare
  • Byggnadsmålare

Byggnadsmålare

Vill du bli servicemålare i bostäder eller målare i nyproduktion ska du vända dig till oss. Som tillval kan du välja dekormålarinriktning. Vissa delar av utbildningen är företagsförlagd och du varvar teori med praktik, men vi arbetar väldigt mycket i verkliga arbetsmiljöer med riktiga projekt redan under utbildningstiden.

Vad gör en byggnadsmålare

Som byggnadsmålare målar och tapetserar du, hänger upp glasfiberväv och bredspacklar. Innan du börjar måste du eventuellt riva ner gammal tapet, tvätta gamla målade ytor etc. Som tillval i utbildningen kan du välja dekormålarinriktning och arbeta med olika dekorativa målerier som t ex ådring,marmorering, illusionsmåleri och fältmåleri.

Byggnadsmålaren är den sista yrkesgruppen som lämnar byggplatsen, på grund av det ska du även utföra ett moment som kallas påbättring. Du reparations-målar efter de övriga hantverkarna, eftersom det inte går att undvika skador från olika installationsarbeten.

Lagarbete med stort eget ansvar

Yrken inom byggnadsindustrin kräver ofta ett lagarbete, där olika yrkesmän samverkar mot samma slutmål, att färdigställa arbetet från idé till slutbesiktning. Men vare sig det är frågan om individuell servicemålning eller målning i arbetslag, så arbetar du självständigt med ett stort eget ansvar.

Teamkänsla är ledmotivet och genomsyras av kvalitetstänkande i arbetet. Byggnadsmålaren är specialist inom sitt yrkesområde, men måste också ha kunskap om hela byggprocessen för att kunna samarbeta med andra yrkesgrupper.

Byggnadsmålare är efterfrågade

Efterfrågan på utbildade byggnadsmålare är stor speciellt i norr. Inom måleribranschen finns just nu ett behov, eftersom stora pensionsavgångar kommer att ske de närmaste åren.

 

Examen

Examen Sverige

Det finns möjlighet att få gymnasiebetyg i yrkesämnen. Se Skolverkets hemsida bygg -och anläggningsprogrammet.  Annars följer vi branschens regler för färdigutbildning.   Utbildningen är godkänd av MYN ( Målarnas yrkesnämnd ).

Examen Finland
Examen Norge

Kontakt

Urban Karlsson, Peter Åkerholm, Kati Sieppi

+46 70 245 70 65, +46 70 327 82 37, +46 703 27 39

byggmaleri[a]utbnord[.]se

Utbildningsort

Hedenäset

Utbildningslängd

Individuell utbildningstid upp till 66 veckor beroende av tidigare förkunskaper och individuella val

Yrkesutgångar

Byggnadsmålare

Lärarna är bra på att överföra sin kunskap, förklara och visa hur olika arbetsmoment ska görasLäs mer Cecilie Strømsnes Vik, Målselv

Utbilda sig här är som att gå till ett arbeteLäs mer Erika Juusola, Torneå

Lärarna är duktiga på att handleda.Läs mer Niina Pohjonen, Ylläsjärvi

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Blivande kock vidgar sina vyer på Malta
Bild ovan: Från vänster Viktor Garrido Luis, chef deputie och vars schema vår studerande Christofer Hammar till höger följer.  I bakgrunden...


Instagram #utbildningnord

Sitemap
Powered by Yago