Restaurang- och livsmedelprogrammet (RL)

Om du är intresserad av matlagning och vill arbeta i ett utpräglat serviceyrke kan Restaurang- och livsmedelprogrammet bana väg för ett arbete inom antingen offentlig eller privat restaurangverksamhet i hemlandet eller utomlands.

Inriktning:

  • Kök- och servering.

Inriktningen Kök och servering ger dig kunskaper om matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete. Du får lära dig laga maträtter för storkök och restaurang samt olika serveringsmetoder. Enligt arbetsförmedlingens prognos för Norrbotten 2015, har många arbetsställen upplevt en brist på arbetskraft. Branschen är nära förknippad med besöksnäringen och det är därför vanligt med säsongsanställningar där man byter arbetsställe efter egna fritidsintressen t.ex. skidåkning vintertid och jobb vid någon vintersportort, och golf sommartid med jobb vid någon golfresort. Efter avslutad utbildning kan du t.ex. jobba som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

 På skolverketshemsida kan du läsa mer om Restaurang- och livsmedelprogrammet (RL).



 
 
 
Bredd: px