Kock

På Utbildning Nords kockutbildning får du kunskaper och träning i vår egen restaurang och storkök.

Du lär dig olika tillagningsmetoder och trender som påverkar branschen. Du arbetar redan under utbildningstiden i ett verkligt storkök. Cirka 80-150 matgäster äter i vår lunchrestaurang varje dag. I vår restaurang har vi ibland olika temaveckor, då lagar vi till exempel rätter med viltkött eller rätter från olika länder. Som studerande får du möjlighet att medverka i specialbeställningar. Efter din tid här är du välrustad för jobb i restaurangbranschen.

Här kan du läsa vad Daniel Andersen från norska Tana tyckte om utbildningen och sitt yrkesval >>

 

Yrkesutgångar

Kock, restaurangkock, storhushållskock, köksbiträde, restaurangsbiträde, ekonomibiträde

Examen

Ingen formell examen.Betyg i yrkeskurser inom gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogrammet. Se Skolverkets restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Fristående examina, del - eller helexamen enligt Utbildningsstyrelsen examensgrunder för grundexamen eller yrkesexamen. Se länk till Utbildningsstyrelsens  examenskrav för grundexamen  hotell-, restaurang och cateringbranschen (pdf),  yrkesexamen för restaurangkock (pdf) eller yrkesexamen för kock i storhushåll (pdf) .

I systemet med fristående examina erkänns kunnande som förvärvats på olika sätt. Såväl yrkesinriktade grundexamina som yrkesexamina och specialyrkesexamina kan avläggas som fristående examina.  Man kan avlägga fristående examina oberoende av om kunnandet förvärvats genom utbildning, arbetserfarenhet eller på annat sätt. Yrkeskunnandet visas huvudsakligen i verkliga arbetsuppgifter i arbetslivet.

Tverrfaglig eksamen enligt Utdanningsdirektoratets program för Kokk- og servitørfag vg2.Se Utdanningsdirektoratets Kokk- og servitørfag.

Kontakt

Arja Fagervall, Aija Nilsen,

+ 46 927 751 41

Rauni Holster, Pasi Havela, Piia Teittinen

+ 46 927 751 41

Fakta

Utbildningsort

Övertorneå

Utbildningslängd

Individuell utbildningstid upp till 60 veckor beroende av tidigare förkunskaper och individuella val.
Reference quotation
Jag studerande en del även på fritiden. Det är ju för min framtid jag var här.
Patrik Gräsvik
Kiruna, Sverige
Reference quotation
Utrustningen i köket är väldigt bra och vi får arbeta med fina råvaror.
Daniel Andersen
Tana, Norge
 
 
 
Bredd: px