Stipendium och jobb direkt efter examen till närvårdare

Närvårdare Sari Kuusela

Namn: Sari Kuusela
Kommer från: Pello, Finland
Född (årtal): 1975
Studerat: Tog grundexamen inom social- och hälsovårdsbranschen, närvårdare.Varför sökte du den här utbildningen?

Jag har under en längre tid drömt om att studera till närvårdare. Nu blev det möjligt när barnen blivit lite större.

Vad gjorde du innan?

Jag blev klar barnskötare 1994 och arbetade som det en tid. Har också arbetat på apotek i cirka 10 år som apotekstekniker.

Hur tycker du det har varit att studera till närvårdare hos oss?

Det har varit bra. Utbildningen har haft en bra struktur t.ex. med små tentamen jämnt fördelade över hela utbildningen. Det har därför varit lätt att följa utbildningen även om det har varit krävande. Jag har två barn, åtta respektive sex år gamla, och har fått planera läsandet till efter nio på kvällen när barnen lagt sig. Jag har kunnat göra alla praktikdelar i Pello och det har varit bra för min del.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag har fått arbete inom äldreomsorgen i Pello och börjar direkt (april 2013). Jag tycker om att arbeta med äldre men jag skulle egentligen kunna tänka mig att arbeta inom vilket område som helst inom vård och omsorg. Jag tycker att allt är intressant och utbildningen har gett en bra grund att arbeta t.ex. på sjukhus, hälsocentraler och äldreomsorg.

Vad gör du på fritiden? Det har inte varit mycket egen fritid under studietiden. Barnens idrottsaktiviteter har tagit den tiden och resten har gått till studierna.

Skulle du kunna rekommendera utbildningen till andra?

Ja och det har jag gjort redan. Det är en bra struktur och innehåll på den här utbildningen. Jämfört med några andra alternativ som jag tittat på i Finland, har de andra en hel del av innehållet som självstudier och distansstudier. Det hade inte passat mig. Jag tror att traditionell klassrumsundervisning ger mer.

Kuriosa: Utbildning Nord passar på att gratulera Sari Kuusela som fick motta fackförbundet  SuPer:s (Finlands största fackförbund för medlemmar som avlagt social- och hälsovårdsexamen på andra stadiet) stipendium på 100 EUR för bästa studieresultat i närvårdargruppen som tog sin examen 5 april 2013.

April 2013

Senast uppdaterad 2013-05-08 09:03:12
 

Kalender

9 januari
Cert. systemspecialist branschråd i Uleåborg....
 

Dagens lunch v. 50

Fredag 15 December
Brunch kl 8.30-11.30 45 kr
 
 
 
 
 
Bredd: px