Olika bostadsalternativ

Enskilda rum

Inom skolområdet i Övertorneå har vi 73 studeranderum i Aspen, Björken och Tallen. Utanför skolområdesboenden finns ett grönområde med fotbollsplan och grillplats. Från området är det nära till affärer, idrottshall, simhall mm. Varje rum har en egen toalett med dusch. Rummen har också kylskåp och Internetuppkoppling. Gemensamma utrymmen utgörs av kök, tv-rum med kabel-tv (svenska, finska och norska kanaler), bastu och tvättstuga. Cirka sex till elva personer delar på ett kök. I köket finns diskmaskin. 

Aspen, BJÖRKEN OCH TALLEN

Aspen,  Björken och Tallen ligger inne på skolområdet så nära skolan att man kan gå hem under lunchen för att äta.  Byggnaderna har två våningar med gemensamt kök och vardagsrum på varje våning. I källaren finns det tvättstuga och bastu. Det finns totalt 22 rum och storleken på rummen kan variera.

Lägenheter Övertorneå

Lägenheterna i Övertorneå ligger på ca 10 minuters gångväg från skolan. Dessa är utrustade för självhushåll. Alla har egna rum, gemensamt kök/vardagsrum och badrum. Lägenheterna är möblerade. Det finns tvättmaskin, torkskåp och köksredskap.

Rovainen - Dalgatan och Villavägsvändan

Lägenheterna  är ettor, tvåor och treor. Det finns parkeringsplats nära lägenheterna och på vintern finns det möjlighet att hyra motorvärmarplatser eller garage. 

Turovaara - Aspvägen

På Aspvägen finns fyra tvåvåningsradhus. Husen ligger ca ett kilometer väster om Övertorneå centrum på en kulle som heter Turovaara. 

Lägenheterna, ett-, två-, tre- och fyrarumslägenhet med kök och badrum är avsedda för familjer, men också för studerande som vill dela lägenhet. Området är barnvänligt och nära naturen. Det finns ett bra dagis i närheten, lekplatser, joggingspår och skidspår. Den sociala miljön är internationell. För närvarande kan du höra minst åtta olika språk talas i Turovaara.

Tinghsuvägen

Under våren 2013 tog vi i bruk tio ettor och som är helt reserverade som allergiboende. De är utrustade för självhushåll och ligger bara ett stenkast från Utbildning Nord. Det finns även fem äldre tvårumslägenheter.

Lägenheter Hedenäset

I Hedenäset, 18 kilometer mot Haparanda från Övertorneå, bedrivs hantverks- och byggteknikutbildningarna. Bussförbindelserna mellan Övertorneå och Hedenäset  finns.

Bostäderna i Hedenäset ligger ca två kilometer från skolområdet. Bostäderna är utrustade för självhushåll. Internet-uppkoppling finns i alla rum. Det finns ett-, två-, och tre fyrarumslägenhet med kök och badrum. De passar både för familjer eller studerande, som vill dela lägenhet. Området är barnvänligt och nära naturen. Det finns ett bra dagis i närheten, lekplatser, joggingspår och skidspår.Senast uppdaterad 2015-09-12 08:33:47
 

Kalender

6 februari
Plats: Hotell Clarion Sense
 

Dagens lunch v. 03

Tisdag 16 Januari
Raggmunkar med bacon och lingon / Grönsaksgratäng L
 
 
 
 
 
Bredd: px