Hoppa till innehållet
21. maj. 2015

Utbildning Nord godkänts som validerare av BYN

Utbildning Nord mottog i veckan glädjebeskedet att man blivit godkänd som validerare av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN) som validerare. Godkännandet innebär att Utbildning Nord kan genomföra validering enligt BYN:s valideringsmodell. Utbildning Nord är därmed den nordligaste godkända valideraren inom några av BYN:s yrkesgrupper.

BYN

BYN tog i bruk nya riktlinjer för validering 2012. Kortfattat innebär BYN:s valideringsmodell att det finns några alternativa vägar att genomföra en praktisk-teoretisk validering hos en godkänd validerare efter att en inledande kartläggning av validantens (den person som ska valideras) dokumentation i yrket är genomförd. 

Alternativa vägar

Om man arbetat länge kan man göra ett s.k. teoretiskt kompetensprov. Hur länge man ska ha arbetat varierar beroende på vilket yrke man vill bli validerad i. Om man har en utländsk utbildning och yrkeserfarenhet kan man välja att låta värdera detta och ansöka om erkännandeintyg. Det finns även en tredje möjlighet, och det är att  man visar upp sina kunskaper, såväl teorin som praktiskt.

Kvalitetsstämpel

- Vi är förstås otroligt glada för att ha blivit godkända av BYN som validerare. Sedan tidigare är vi godkända validerare av MYN (Målarnas yrkesnämnd). Det innebär ju även en slags kvalitetsstämpel för oss som yrkesutbildningsanordnare, konstaterar en glad Pilvi Ryökkynen, utbildningschef för bygg- och hantverksyrkena vid Utbildning Nord.

Godkännandet innebär att Utbildning Nord kan utföra validering av betongarbetare, plattsättare, ställningsbyggare, träarbetare samt murare.


Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.



Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago