Hoppa till innehållet
28. augusti. 2014

Utbildning Nord har fått finansiering för EU-utbyte 2015

Utbildning Nord har sökt finansiering för utbyte för studerande och lärare från ERAMUS+ . Ansökan har godkänts och finansiering beviljats med 66398  EUR för 25 deltagare. Under 2015 kommer 15 studerande samt 10 lärare/anställda delta i Erasmus+ mobilitet för yrkesutbildning. Mobilitet har titel "Personalt development and improvment of employability through mobility" (PeDe-ImpE).

Utbyte för studerande

Studerande som deltar i projektet är vuxna arbetslösa som deltar i arbetsmarknadsutbildning. Fem studerande kommer att praktisera på företag i Cork, Irland, fem studerande kommer att praktisera på restauranger i Ancona, Italien och fem studerande kommer att praktisera inom vård i Rethymnon på Kreta. Målsättningen med utlandspraktiken är att förbättra studerandes anställbarhet efter utbildningen.

Utbyte för personal

Sammanlagt fyra lärare kommer att gå en två veckors utbildning i engelska i Cork, Irland. Utbildningen kommer att genomföras i en autentisk miljö med språkbad. Lärarna har stort behov att förbättra både skriftliga och muntliga engelska eftersom andelen studerande vill kommunicera på engelska ökar hela tiden samt i undervisningen måste användas material som är på engelska.

Tre kocklärare kommer att praktisera i restauranger som ligger i Ancona, Italien, under ledning av berömda köksmästare under två veckors tid. Utbildning Nord har under åren utvecklat ett bra nätverk med restauranger och köksmästare i Italien och många  studerande har fått möjlighet att praktisera i Italien, men inte deras lärare.

Tre vårdlärare kommer att under en veckas tid studera vårdbranschen på Kreta. De ska göra studiebesök till olika vårdenheter samt följa vårdstuderandes praktik på sjukhus. Antalet studerande med utländsk bakgrund ökar såväl i utbildningen som i vårdbranschen och det är viktigt att hämta kunskaper och erfarenhet om vårdkulturen i andra länder.

De mottagande organisationerna är Cork Education and Training Board, ECTE och Confartigianato di Ancona.



Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago