28 april 2014

Inför valborg...

Inför valborgsmässoafton har vi frågat några av våra studerande om dem har några speciella valborgstraditioner?

Linda Eriksson Linda Eriksson, Sverige studerar till frisör

Jag bor i Luppio och i byn har vi en tradition att samlas runt byns majbrasa och grilla korv. I år har jag knappt hunnit tänka på att det snart är valborg och vet inte ännu exakt vad det blir för min del. Jag ser fram emot att koppla av och mysa under ledigheten.

 Mattias Hademalm Mattias Hademalm, Sverige studerar till undersköterska.

Jag brukar ta mig till majbrasan i Övre Bygden (Kalix) och grilla korv.

 Mikko Harju

Mikko Harju, Finland, studerar till golvläggare

Jag och min sambo har flyttat från Helsingfors till Ylitornio nyligt, så vi har inte hunnit etablera några speciella valborgstraditioner. Jag hoppas på fint väder för att kunna pyssla lite med trädgården och sedan kommer vi äkert att umgås med vänner och bara koppla av. Kanske det blir att göra lite Sima (traditionell dryck man gör kring valborg i Finland) och äta struva (tippa-leipä).

 Carola Aava Carola Aava, Sverige, studerar till plattsättare

Jag har inga speciella traditioner men när jag är hemma i Luleå brukar det bli att umgås med de man känner i mrådet och då samlas runt en mindre majbrasa. I år är det ännu lite öppet vad det blir.

 Daniel Södergren Daniel Södergren, Sverige, studerar till betongarbetare.

När jag var yngre tog jag
mig till någon majbrasa. Jag kommer att bi i Övertorneå under ledigheten. Det
blir säkert att grilla om vädret tillåter.

Utbildning Nord avhjälper IT-branschens arbetskraftsbrist

Utbildning Nord avhjälper IT-branschens arbetskraftsbrist

1 augusti 2017
Några månaders utbildning genererar i en utmärkt anställning. Antti Vuoti från Pyhäjoki ska börja på sitt nya jobb i Esbo inom kort. Han är en av...
 
 
Lugnare period

Lugnare period

7 juli 2017
Det är en viktig del i livet att då och då låta sig invaggas i ett harmoniskt lugn. Sommaren är en sådan tid. Nu går vi in i en lugnare period....
 
 
Från servitris till elektriker - Man måste ta chansen när den kommer

Från servitris till elektriker - Man måste ta chansen när den kommer

6 juli 2017
Man måste passa på när chansen kommer och det känns rätt i tiden. Detta gäller även yrkeslivet. Så gjorde Juliana Amado från Luleå när hon sa upp...
 
 
 
 

Dagens lunch v. 34

Onsdag 23 Augusti
Flygande Jakob med ris L, G
 
 
 
 
 
Bredd: px