Hoppa till innehållet
Viljan att hjälpa konkretiserades
27. mars. 2020

Viljan att hjälpa konkretiserades

Personal inom verksamhetsområdet Intern service hos oss har tagit intryck av behoven inom vården, att det råder brist på skyddsmaterial. Personal har sett flera instruktionsbilder på nätet om hur man kan göra egna visir och hur man på andra håll mobiliserat lokala resurser. Kontakt togs med hälsocentralen i Övertorneå om behoven och nu ska första beställningen levereras.

Inom utbildningsområdet Teknik- industri hittade man en instruktion för en 3D printad visirhållare men just den modellen visade sig ta alldeles för lång tid att göra med den 3D skrivare som finns så personal testade fram egentillverkade visir. Man tog kontakt med Hälsocentralen i Övertorneå och levererade ett antal egentillverkade prototyper och frågade vilken som skulle kunna funka.

- Hälsocentralen har testat och beställt en av modellerna och nu ska vi tillverka en första omgång, förklarar Hjördis Nilsson och Magdalena Öström på Utbildning Nord.

tillverkning av visir - Vi köper gummiband men resten har vi hittills hittat i våra lager. OH film används väldigt lite då annan teknik tagit över och som tur var fanns en hög på lager som kontorsvaktmästeriet plockat fram ur gömmorna.

Samtliga Utbildnings Nords studerande får distansundervisning vilket betyder att det frigjort lite tid för personal som annars bemannar reception att kunna göra en samhällsinsats.

- Det känns väldigt bra att kunna göra något konkret för att hjälpa upp situationen i vårt närområde, säger Hjördis och Magdalena avslutningsvis.

 

 


Titta på senaste nytt

Lahti basar ytterligare två år

29. juni. 2020
Leif Lahti från Övertorneå, som varit direktör för Utbildning Nord sedan 1 juli 2016, har sökt och styrelsen har beviljat förlängning i ytterligare...

Godkända!

24. juni. 2020
Vi har denna vecka (22-23 juni) haft revision från  Lloyd´s Register (LR) som reviderat vårt verksamhetssystem ISO 9001-2015. Revisionsresultatet...

Kevin Forsman kan nu efter examen söka jobb som målare

11. juni. 2020
Efter tre års studier på Bygg- och anläggningsprogrammet vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå (Utbildning Nord) är det examensdags och Kevin Forsman...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Lahti basar ytterligare två år
Leif Lahti från Övertorneå, som varit direktör för Utbildning Nord sedan 1 juli 2016, har sökt och styrelsen har beviljat förlängning i ytterligare...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago