Hoppa till innehållet
Seminarium med internationella förtecken
17. maj. 2019

Seminarium med internationella förtecken

Utbildning Nord i Övertorneå har under fyra år aktivt arbetat med att utveckla sin pedagogiska verktygslåda under ledning av den norske professorn Tom Tiller med utgångspunkten ”den studerande i centrum”.  Det har resulterat ibland annat en bok ”Lärandets vägmärken - underlag för lärandearbetet vid Utbildning Nord” som är avsedd att stärka lärandekulturen på Utbildning Nord. Utvecklingsprojektet avslutas nu med ett seminarium där vi delar med oss av våra erfarenheter.

Rönt internationellt intresse

Utvecklingsarbetet har lett till många oväntade internationella kontakter. Den norske dokumentärfilmaren Kjell Eriksen hörde talas om Utbildning Nord och utvecklingsarbetet och önskade göra en kortfilm.  En förhandsvisning kommer att visas under halvdagsseminariet den 21 maj.

Ytterligare internationellt inslag är att vi lyckats engagera professor Tony Ghaye, Loughboroug University in London som kommer att tala under rubriken Raising the Appreciative Voice in Places for Learning.

 

Vi önskar media varmt välkommen till seminariet den 21 maj mellan kl 12.30-16.00. Seminariet hålls på Folkets Hus i Övertorneå, biosalongen.



Titta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago