Hoppa till innehållet
3. december. 2015

Kockelev tog initiativ till medverkan i Musikhjälpen

Jag träffade Ali Omar Hanad som studerar till kock hos oss och kommit med idén att vi ska delta i radions Musikhjälpen, och som i år samlar in pengar till miljörelaterade katastrofer.

1. Vem är Ali Omar Hanad?

Jag är 28 år som kom till Sverige från Somalia 2007. Jag bor i Tierp där jag trivs väldigt bra och känner mig hemma. Jag lärde mig svenska ganska snabbt och gick en utbildning i Tierp till CNC-tekniker och jobbade på Atlas Copco en period. Jag fick upp ögonen för kockyrket och studerar nu till kock här på Utbildning Nord.

2. Hur kom du på idén att Utbildning Nord ska delta i Musikhjälpen?

När jag jobbade på Atlas Copco lyssnade jag jätte mycket på radio. Det var där jag hörde om Musikhjälpen. Ifjol var Uppsala värd och jag var där på plats och önskade låtar. Jag tyckte direkt att Musikhjälpen gör något riktigt bra. Årets tema är bra. Det finns många miljökatastrofer runt om i världen som tvingar människor på flykt. Jag har själv flytt och vet hur det känns. Det finns även mycket som påverkar miljön negativt som giftiga utsläpp, avgaser m.m. Det är bra att man uppmärksammar miljöfrågor. Sen gillar jag musik och lyssnar på det mesta från 70-talet och framåt utom kanske heavy metal och hård rock.

3. Vad är det som kommer att hända hos oss till förmån för Musikhjälpen 2015?

Vi ska laga en buffé som vi erbjuder för en billig peng till alla som vill komma på kvällen den 16 december mellan kl. 17-19. Nästan alla studerande här på restaurangutbildningen vill vara med. Ännu har vi inte hunnit tänka ut innehållet till buffén men vi gör det tillsammans med våra lärare Aija och Heikki.

4. Vad hoppas du av kvällen?

Jag hoppas naturligtvis att vi lyckas med förberedelserna, att vi får till en god buffé och att det kommer många gäster och det blir trevligt. Vi har det bra i Sverige. Det är kanske inte alltid så enkelt att kunna hjälpa i vardagen eller veta hur, men det här är ett enkelt sätt att bidra. Alla behöver vi ju äta. Utbildning Nord skänker det middagen inbringar till Musikhjälpen. Jag tror att det här blir ett minne för livet för oss som studerar här på avdelningen nu - jag hoppas i alla fall att det blir så.

5. När blir du klar med utbildningen och hur ser du på din framtid?

Det är lite lustigt hur det kan bli. Först utbildade jag mig inom CNC och jag var intresserad av tekniska yrken och industrijobb. Tänkte verkligen inte på kock som ett yrke till en början, fast jag tycker om att laga mat. Det var min handläggare på Af som gav mig idén och jag hittade sen den här utbildningen. Jag hoppas, när jag blir klar med utbildningen någon gång nästa sommar, att jag får jobb som kock. Jag tycker att jag är ganska målmedveten så det ska nog gå bra.

Relaterad information: Välgörenshetsmiddag 16 december på Utbildning Nord (PDF)

Text&Bild: Birgitta Jysky



Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago