Dags igen för surströmmingspremiär
Idag torsdag 15 augusti, på premiärdagen för årets surströmming, anordnade personalklubben Nordpolarna en surströmmingslunch för personalen. Våra restaurangstuderande hade förberett lunchen och som på det här sättet fick stifta bekantskap med denna delikatess. Ja delikatess för en del av oss ska kanske sägas.
Jäsning är en gammal konserveringsmetod
Att konservera fisk med hjälp av jäsning är en mycket gammal metod som tillämpats i stora delar av världen. I finska Österbotten lär det t.ex. under Carl von Linnés tid konserverats surströmming. I Norge hittar vi rakefisk, "jäst fisk", som kan göras av öring till rakørret eller av lax. På Island finns hákarl, jäst brugd (håkäring). Dess rykte verkar överträffa även surströmmingens.
Flere nyheter
Utdanning Nord markerer den internasjonale lykkedagen den 20. mars
Klar med ny direktør for Utdanning Nord
NY AVTALE UNDERSKREVET FOR UTBILDNING NORD
Studer med oss
Som student ved Utdanning Nord kommer du til et vennskapelig og ydmykt miljø der du vil få livslang læring hver eneste dag.
Boforholdene
Alle studenter som kommer fra andre steder og land, er garantert bolig gjennom Utdanning Nord.
Kommentar
Innsendte kommentarer vil ikke bli publisert før de er godkjent av en administrator.