5 august 2013

Utbildning Nord lanserar ny webb med utökad tillgänglighet

Lagom till höstupptakten presenterar Utbildning Nord sin nya webbplats. Den nya webben innehåller många nyheter som underlättar både för administratörer och besökare. Byggstenarna för den nya webben är tillgänglighet och kommunikation, vilket Utbildning Nord vill vidareutveckla ytterligare.

 - Vi har under en lång tid minskat vår kommunikation i tryckt informationsmaterial. Detta eftersom det både är kostsamt och miljöbelastande samt att informationen snabbt blir inaktuell. Istället har vi valt att satsa på en ny webbplats med god tillgänglighet och uppdaterad information, förklarar Birgitta Jysky, Informations- och marknadschef på Utbildning Nord.

CMS håller webbplatsen levande 

Den nya webbplatsen är uppbyggd med ett funktionellt och användarvänligt administratörsverktyg, CMS (Content Management System).

- CMS förenklar arbetet för våra administratörer som uppdaterar informationen på hemsidan. Och för besökaren innebär det tillgång till aktuell information. Det håller webben levande och up-to-date. Med det nya systemet har vi även integrerat webben med sociala medier, RSS-flöde och elektroniska nyhetsbrev. Det i sin tur innebär en förbättrad kommunikation där vi kan hålla våra målgrupper mer uppdaterade än tidigare, berättar Birgitta Jysky.

Synliggöra det nordiska samarbetet

Utbildning Nord har i över 40 år tagit emot studerande från Sverige, Norge och Finland. Och att dessa får sin utbildning i enlighet med sina respektive länders utbildningssystem- och krav är unikt.

- Det är många som inte vet om det, men med vår nya webb kan vi förtydliga det. Här finns all information att tillgå på både svenska, norska och finska. Det är en stor skillnad mot den gamla webben. Den nya sidan underlättar för dem som exempelvis vill utbilda sig enligt de finska kraven men som har ett annat modersmål och vill få tillgång till informationen på norska eller svenska, förklarar Birgitta.

 Tillgängligheten förbättras

- Som liten skola med nordiskt uppdrag är vi beroende av att kunna hänvisa till webben. Eftersom våra studerande kommer från Sverige, Norge och Finland har de inte alltid möjlighet att besöka oss innan. Det är därför A och O för oss att finnas tillgängliga på webben. Och eftersom det blir allt vanligare att surfa på internet med smartphones och surfplattor har vi valt att anpassa vår nya webb efter det, säger Birgitta.

Ett annat steg för ökad tillgänglighet är att webben nu finns tillgänglig i en lättläst version. Om besökaren har ett annat modersmål än svenska eller på annat sätt kan ha lässvårigheter finns det lättläst information att tillgå. 

- Alla tar vi till oss information på olika sätt och jag tycker det är viktigt att förstå. Därför ser jag gärna att vi fortsätter utvecklingen av tillgängligheten på webben. I framtiden kan det röra sig om videoklipp och talwebb. Men det är något som behovet får styra och utvecklingen får ske i etapper, menar Birgitta Jysky. 

Respons leder utvecklingen framåt ytterligare

Den nya webben är framtagen i samarbete med den strategiska kommunikationsbyrån Formsmedjan i Boden. 

- Samarbetet har fungerat bra och framförallt upplever jag att de varit väldigt lyhörda för de önskemål vi haft. Härnäst blir det spännande att se hur den nya webben tas emot. Och såhär i början kommer justeringar att ske utefter de återkopplingar vi får, avslutar Birgitta Jysky.

 

 Kommentar

Innsendte kommentarer vil ikke bli publisert før de er godkjent av en administrator.

Feltene merket med * er obligatoriske felt.

Utdanning Nord har inngått samarbeidsavtale med politiet

Utdanning Nord har inngått samarbeidsavtale med politiet

16 oktober 2017
– Vi ser at narkotikabruken blant studentene har økt det siste året. Det kan vi ikke akseptere, og vi gjør alt vi kan for å nå målet om en rusfri...
 
 
Godkjent av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN)

Godkjent av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN)

9 oktober 2017
Onsdagen den  13. september, var BYN på kvalitetssikringsbesøk i Hedenäset. Formålet med BYNs kvalitetskontroller er å sikre at studenter som tar...
 
 
Ansattes studiedager i Tallinn
 
 
 
 

Kalender

Foreløpig er det ingen hendelser planlagt.

Lunsj u. 03

Torsdag 18 Januar
Krämig viltsoppa (L,G) med bröd och ost
 
 
 
 
 
Bredd: px