11 marraskuu 2015

Fem snabba frågor till Anthony Sadian från Tierp, kockstuderande

1. Vem är Anthony Sadian?

Jag är snart färdigutbildad kock med rötterna i Filippinerna. Jag bor i Tierp och är gift med en finländska och vi har fem barn.

2. Varför ville du studera till kock?

Jag ville byta yrke. Jag tycker väldigt mycket om att laga mat. Innan jag började studera här jobbade jag som servitör i Sigtuna och det var så tanken växte fram. Det här känns verkligen som rätt val för mig.

3. Vad har varit det bästa med din tid på kockutbildningen?

Jag har lärt mig så otroligt mycket. Jag har kunnat bestämma mycket själv och påverka vad jag vill lära mig, och jag har verkligen fått lära mig mycket om matlagning men även bakning och konditori. Här får vi träna mycket praktiskt och jag har också tagit vara på tiden och tränat mycket i köket. Jag sökte och blev också uttagen till att göra en fyra veckor lång praktik i Senegallien i Italien genom ett EU-utbyte inom Erasmus+ som skolan har. Jag fick praktisera på olika klassiska italienska restauranger bland annat i en restaurang med en mycket känd italiensk kökschef, Mauro Ulliasi. Där brukade en del kändisar äta, t.ex. besökte Eros Ramazotti restaurangen under tiden jag praktiserade där. Utbildningstiden har gett mig oförglömliga minnen men framförallt har tiden här, och praktiken i Italien, gett mig självförtroende. Jag har fått bekräftelse på att jag kan och klarar arbetsuppgifterna.

Anthony Sadian tillsammans med känd kökschef i Italien Foto: Anthony fick möjlighet att praktisera i Italien nu i höst inom ramen för ett Erasmus + projekt. Här tillsammans med en känd italiensk kökschef, Mauro Ulliasi, till vänster i bild. - Praktiktiden i Italien gav självförtroende. Jag fick bekräftelse från duktiga kockar att jag kan, berättar Anthony Sadian. 

 4. Har du saknat något i utbildningen eller annars?

Jag har inte saknat något. Under min tid här i Övertorneå har jag fått ett tungt bagage, men det är inte ett bagage som är tungt att bära för kunskap är lätt att bära. Jag känner mig stolt för jag vet att jag klarar alla arbetsuppgifter i ett restaurangkök. Nu behöver jag bara bygga på med mer erfarenhet.
5. Vad gör du nu när du snart är klar? Jag har ett jobb på gång för Clarion kedjan antingen på Arlanda eller i Uppsala. Tanken är att jag ska börja i februari och jag ser verkligen fram emot det. Närmast väntar en lång semester i Filippinerna tillsammans med familjen. Jag känner mig verkligen glad och lycklig, avslutar Anthony Sadian.

Vi önskar Anthony Sadian varmt lycka till!

pdf Lataa tiedosto  282.pdf  777,9 KB 

Kommentoi

Saapuneita kommentteja ei näytetä ennen järjestelmänvalvojan hyväksyntää.

Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Rauhallisempi kausi

Rauhallisempi kausi

7 heinäkuu 2017
Elämässä on tärkeää päästä aina silloin tällöin vetäytymään harmoniseen rauhaan. Kesä on  juuri tällaista aikaa.  Koulutus Nordissakin alkaa nyt...
 
 
Tarjoilijasta sähköasentajaksi - Tilaisuudesta on otettava vaarin

Tarjoilijasta sähköasentajaksi - Tilaisuudesta on otettava vaarin

6 heinäkuu 2017
Tilaisuudesta on otettava vaarin, silloin kun se tulee eteen ja aika tuntuu oikealta. Tämä pätee myös ammattielämässä. Tämän ohjeen mukaan toimi...
 
 
Erityiskoulututusta rekrytointitarpeen tyydyttämiseksi

Erityiskoulututusta rekrytointitarpeen tyydyttämiseksi

27 kesäkuu 2017
Part AB on Kalixissa toimiva yritys ja Isolamin toimii Överkalixissa.  Näillä yrityksillä pyyhkii siinä määrin hyvin, että on vaikea löytää oikean...
 
 
 
 

Kalenteri

Tällä hetkellä ei ole tapahtumia.

Lounas v. 29

Kohteita ei löytynyt
 
 
 
 
Bredd: px